Et komplekst antenne-net sikrer perfekt modtagelse overalt i det nye hospital.

DNU er et topmoderne byggeri, hvilket betyder at bygningerne bliver næsten uigennemtrængelige for antenne-signaler. I praksis betyder det normalt dårlig forbindelse på mobiltelefoner og lignende udstyr, men ikke på Det Nye Universitetshospital, for hospitalet får sit eget antenne-net.

Idéen er, at der føres en forbindelse direkte ind i hospitalet, som fordeles ud via lokale, indendørs sendere, så mobiltelefoner har perfekt forbindelse overalt inden døre. Når forbindelsen til netværket er perfekt, så skruer moderne telefoner automatisk ned for sendestyrken, hvilket betyder at der er mindre chance for at signalerne fra telefonerne forstyrrer noget af tekniske hospitals-udstyr.

Nye muligheder med mobilnet
Der vil på sigt blive udviklet forskellige applikationer til personalet, som vil kræve netværksforbindelser. Der arbejdes med mange forskellige koncepter, som bl.a. patientsporing, klinisk information og endda et mobil-internetbaseret tilkaldevagt-system til lægevagten.

Mobil-nettet skal sikre, at de mange it-styrede funktioner, som kræver netværk ikke falder ud, hvis den lokale wi-fi-forbindelse svigter. I et sådan tilfælde vil 3G-netværket (mobilt internet) overtage datatrafikken og sikre, at arbejdsgangen forbliver uforstyrret.