November 2012

Billederne her er tilknyttet det officielle event for byggestarten på Det Nye Universitetshospital med deltagelse af regionsrådsformand Bent Hansen d. 2. november 2012.

Byggefelt N1 blev overdraget til entreprenørfirmaet M.T. Højgaard A/S i midten af september 2012. De står for at opføre råhuset. 

I løbet af en meget regnvåd oktober arbejdede to gravesjak samtidigt for at gøre klar til at støbe den første del af fundamentet på byggefeltet.  

Der bliver ingen kælder i de nye bygninger på Det Nye Universitetshospital. Hospitalsbygningens første plan skal huse forsknings- og undervisningslokaler til de mange studerende. 

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) takker dem, der har været med til at gøre hele projektet muligt i sin tale til de fremmødte.

Der var tørvejr i teltet og pindemadder til de godt hundrede deltagere, som deltog i byggestartsarrangementet. 

Efter talerne begav Bent Hansen sig ned mod betonkanonen ledsaget af pressefolk og sikkerhedsansvarlige. Efter en hurtig trepunktsmanøvre af betonkanonens hauffør blev slisken rettet ind, og så kunne Bent Hansen guide den slaskede masse ned i støbeformen.

Efter et veloverstået stykke støbearbejde overlod Bent Hansen betonkanonen til håndværkerne fra entreprenørfirmaet M.T. Højgaard A/S.

(Foto: Poul Nyholm & Projektafdelingen for DNU)

 

Klik på billederne for at se stor udgave og billedgalleri.