En koloenorm ufo-lignende stålkonstruktion svævede tirsdag den 27. juni over Aarhus Universitetshospital i Skejby. Konstruktionen skal fremover tjene som platform på den kommende helikopterlandingsplads ved afdelingen for Hjertesygdomme.

Med en diameter på knap 30 meter og en kampvægt på 70 tons var det et imponerende syn, da platformen blev løftet på plads. Derfor stod Danmarks største mobilkran også klar til at klare det tunge, komplicerede løft af stålkæmpen.

Et kvarter efter de 70 tons stål slap asfalten, var den nye platform på plads 15 meter over jorden. Herefter gik fastmonteringen af den store stålkæmpe i gang.

Når monteringen af selve platformen er afsluttet, går byggeriet af platformens kontroltårn i gang. Kontroltårnet bliver forbundet med platformen med en gangbro og rummer desuden den elevator, der skal fragte patienterne direkte ned til afdelingen for Hjertesygdomme. Kontroltårnet skal efter planen stå færdig i september 2017.

Vi forventer, at vi kan tage imod den første patienttransport i helikopter på den nye platform i løbet af november 2017.

Fotos: Michael Harder, AUH Kommunikation