November 2012

Der var kranse på taget og spejlæg på panden, da energiselskabet NRGi fredag den 30. november holdt rejsegilde i en halvfærdig transformerstation lidt nord for Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Sammen med sin tvilling, som bygges sydvest for hospitalet, skal stationen sende strøm ind til de nye hospitalsbygninger.

Som bygherre for projektet benyttede NRGi anledningen til at dele lidt verbale skulderklap ud til håndværkerne og repræsentanterne fra Rådgivergruppen, mens en rødglødende varmeblæser i industristørrelse kæmpede en indædt kamp mod vinterkulden i den nøgne betonkonstruktion. 

Efter et par korte taler og en håndbajerskål blev den stadionagtige duft af øl, pølseketchup og vådt beton hurtigt overdøvet af dampende varm biksemad og adskillige spejlæg fordelt på tre fedtspruttende pander. 
Og så var der endda også rødbeder. 

Stationen ligger i den nordlige udkant af DNU-byggepladsen. Transformerstationen er én af flere mellemstationer på strømmens vej fra kraftværket. De hundredtusindvis af volt i højspændingsledningerne skal reduceres over flere omgange, indtil strøm med en spænding på 240 volt til sidst ledes ud i de nye hospitalsbygningers stikkontakter.

Klik på billederne for at se stor udgave og billedgalleri.