Nye muligheder for vestdanske familier med langtidsindlagte børn

Kommende Familiehus planlagt med forældrene

Fremover bliver nogle af de praktiske ting lettere for familier med børn indlagt på Århus Universitetshospital, Skejby - og sidenhen Det Nye Universitetshospital i Århus.

I dag blev det offentliggjort på et pressemøde, at  der skal bygges et Trygfondens Familiehus i forbindelse med hospitalet.Her kan forældre og søskende overnatte sammen og trække sig tilbage, når de har behov for et afbræk fra hospitalsverdenen eller dele oplevelser med andre forældre, der også har syge børn indlagt på hospitalet. I huset bliver der 12 familierum, hvor der er plads til 4- 5 personer, men også motionsrum, it-rum, musikrum og legeplads.

En gruppe repræsentanter fra forældre til syge børn har været med til at planlægge indretningen af huset, for at sikre, at det imødekommer familiernes behov.

Huset kommer til at hedde TrygFondens Familiehus, da det er TrygFonden, der med en donation på 25 millioner kroner har gjort projektet muligt.

”Det er ikke svært at forestille sig, hvilket pres hele familien lider under, når et barn bliver alvorligt sygt. Derfor er vi utrolig glade for at kunne være med til at etablere TrygFondens Familiehus. Vi håber, huset bliver en oase, hvor forældre og søskende har mulighed for at koncentrere sig om hinanden og det syge barn samtidig med, at de kan holde fast i en form for dagligdag", siger TrygFondens direktør Gurli Martinussen.

Også Kræftens Bekæmpelse og De Små Glæders Legat har støttet projektet, der er tegnet af Rådgivergruppen DNU. Huset kommer til at ligge ud for Børneafdelingen, så det bliver let for forældrene at komme mellem afdelingen og huset.

Projektafdelingen bag Det Nye Universitetshospital i Århus, DNU, står for projekteringen af familiehuset. 

Projektet er tegnet af Rådgivergruppen DNU I/S.

Familiehuset forventes klart i midten af 2011.