Med det første spadestik mandag den 11. april 2011 til et hus for familier med langtidsindlagte børn, sponseret af Tryg Fonden, begynder det konkrete byggeri, der skal stå klart til indvielse den 1. maj 2012.Første spadestik tages af chefsygeplejerske Vibeke Krøll. De øvrige deltagere er fra venstre: Centerchef Ole Ledet-Pedersen, forhåndværende hospitalsdirektør Villy Helleskov, ledende overlæge Rune Weiss Næraa, centerchef Kristjar Skajaa, og forældrerepræsentant Flemming Nielsen.

Familiehus i den kommende hospitalsby
Med det første spadestik mandag den 11. april 2011 til et hus for familier med langtidsindlagte børn, sponseret af Tryg Fonden, begynder det konkrete byggeri, der skal stå klart til indvielse den 1. maj 2012.

Trygfondens Familiehus skal gøre livet lettere for familier med børn, der har brug for indlæggelse over lang tid.

Her kan forældre og søskende overnatte sammen og trække sig tilbage, når de har behov for et afbræk fra hospitalsverdenen eller dele oplevelser med andre forældre, der også har syge børn indlagt på hospitalet. I huset bliver der 12 familierum, hvor der er plads til 4- 5 personer, men også fælles rum til aktivitet som; motionsrum, it-rum, musikrum og legeplads.

En gruppe repræsentanter fra forældre til syge børn har været med til at planlægge indretningen af huset, for at sikre, at det imødekommer familiernes behov.

Trygfonden har doneret 25 millioner kroner til Familiehuset. Også støtte fra Kræftens Bekæmpelse og De Små Glæders Legat har muliggjort byggeriet af et Familiehus.

Projektet er tegnet af Rådgivergruppen DNU I/S.