I forbindelse med byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus er det nødvendigt at akutlægehelikopteren flytter landingsplads midlertidigt.

Akutlægehelikopter skal flytte plads

Ved Aarhus Universitetshospital i Skejby er et lille område blevet ryddet tæt ved hovedindgangen på Brendstrupgårdsvej. Det sker, fordi akutlægehelikopteren får ny midlertidig landingsplads.

I forbindelse med byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus er en stor aktivitet ved at være i gang bagved ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. Området bliver byggemodnet, og det betyder, at der skal skabes en optimal og sikker byggeplads for de håndværkere, som kommer til september 2012 for at starte byggeriet. Samtidigt vil noget af det kommende byggeri blive placeret, dér hvor akutlægehelikopterens landingsplads er i dag.

Det er derfor nødvendigt at flytte landingspladsen. Den ligger nu placeret bagved hospitalet, men bliver fra efteråret 2012 flyttet om foran på Brendstrupsgårdsvej. Da det er vigtigt, at landingspladsen ligger tæt på hospitalet, har man været nødt til at fælde en lille klynge træer. Træerne er ikke fredede. Den videre etablering afventer nu svaret på Aarhus Kommunes’ nabohøring i området.

Det forventes, at arbejdet med at etablere en midlertidige landingsplads kan begynde efter sommerferien 2012, da den eksisterende landingsplads lukker fra 1. oktober 2012. Området for den nye landingsplads vil blive hævet en meter med ekstra jord for at løfte pladsen op. Der nedlægges samtidigt nogle få parkeringspladser i området af sikkerhedsmæssige hensyn.

Jorden er lejet af Incuba Science Park og kontrakten løber frem til 30. juni 2014. Inden da vil der blive etableret en ny stålplatform med landingsplads for akutlægehelikopteren på taget af det kommende Hjerte Center. Der vil blive ansøgt om støtte fra fonds til etableringen af den nye landingsplads.