Projektafdelingen for DNU har netop afholdt endnu et møde for projektets brugerpanel. Her mødte omkring 40 spørgelystne deltagere op, for at høre mere om planerne for Det Nye Universitetshospital.

Projektafdelingen for DNU har netop afholdt endnu et møde for projektets brugerpanel. Her mødte omkring 40 spørgelystne deltagere op for at høre mere om planerne for Det Nye Universitetshospital.

 


 

For anden gang i år var DNUs brugerpanel samlet, og i den anledning fortalte projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen om status for selve byggeriet, hvor der er sket meget siden det sidste panelmøde tilbage i januar 2012.

 

Dengang var byggemodningen i sin indledende fase. Nu er selve byggeriet i gang, og inden længe begynder betonkonstruktionerne at vokse op af den fladtromlede jord i det første byggefelt.

 

Planerne for patienthotellet, som får plads til 80 overnattende gæster, blev også præsenteret. Det gav anledning til en del spørgsmål fra panelet, som blandt andet gik på, hvem brugerne af hotellet bliver.

 

”Det bliver udelukkende patienter. Men de pårørende kan overnatte på indbyggede ekstrasenge på ensengsstuerne, som bliver standard i alt nybyggeri på DNU,” svarede projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen.

  


 

Bagefter fremlagde specialkonsulent Morten Weise Olesen planerne for hospitalets ”Find Frem-strategi”, som blandt andet handler om parkeringsforhold. Det vækkede spørgelysten hos paneldeltagerne.

 

Det overraskede for eksempel paneldeltagerne, hvor store afstande der er tale om, når planen blandt andet inkluderer shuttle-busser fra de yderligste parkeringsområder, som man også kender det fra større lufthavne.

 

Her kunne Morten Weise Olesen fortælle, at der på grund af de store afstande vil være reserverede parkeringspladser tæt på hospitalet til patienter med særlige behov, som for eksempel dialysepatienter.

 

Panelet stillede også spørgsmål til planerne om brugerbetaling på parkeringsanlæggene, hvor Morten Weise Olesen svarede, at det er nødvendigt for at få økonomien til at hænge sammen.

 


 

Udover en sandwich og en sodavand fik deltagerne også lidt opmærksomhed fra de lokale medier. TV2 Østjyllands reportagehold fulgte nemlig mødet og interviewede nogle af gæsterne som en del af deres dækning af hele det store byggeprojekt.