Der var kranse på taget og spejlæg på panden, da energiselskabet NRGi fredag den 30. november holdt rejsegilde i betonskelettet af en ny transformerstation ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.Der var kranse på taget og spejlæg på panden, da energiselskabet NRGi fredag den 30. november holdt rejsegilde i betonskelettet af en ny transformerstation ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Transformerstationen ligger i den nordlige udkant af DNU-byggepladsen. Sammen med sin tvilling, som bygges sydvest for hospitalet, skal stationen sende strøm ind til Det Nye Universitetshospital.

Repræsentanter fra både bygherren NRGi og Rådgivergruppen DNU I/S tog kort ordet for at takke for godt samarbejde indtil videre, med et ønske om at det kan fortsætte indtil projekts afslutning.

Når transformerstationerne står færdige, vil de begge fungere som såkaldte 60/15 kilovolt-stationer. Hver for sig ville de kunne forsyne et mindre bysamfund, mens nybyggeriet på Det Nye Universitetshospital altså får brug for to.

Se flere billeder og læs mere om begivenheden her, hvor du under "Byggeplads" også kan følge med i resten af hospitalsbyggeriet og de øvrige aktiviteter på DNU-byggepladsen.