325 gæster var med til at fejre, at det første af 13 byggefelter på Det Nye Universitetshospital (DNU) nu er rejst til 7. dæk.


325 gæster var i dag med til at festligholde, at det første af 13 byggefelter på Det Nye Universitetshospital (DNU) nu er rejst til 7. dæk

Der var traditionen tro masser af roser til håndværkerne, da bygherre var vært for rejsegildet på den første store bygning i det fremtidige hospital. Dagens program bød på to officielle taler, og som det er skik; en gave fra bygherre.

Bent Hansen, som repræsenterer regionsrådet, der har igangsat byggeriet, havde anerkendende ord til håndværkerne, som på mindre end et år har rejst byggefelt N1.

- ”Det her er en succes, og bliver en succes, fordi de bedste håndværkere hver dag knokler for at omsætte vores visioner og tegninger til mursten. Jeg er imponeret over den ildhu, I lægger for dagen, og jeg vil gerne kvittere med en tak,” sagde Regionsrådsformand Bent Hansen (S) blandt andet i sin tale ved rejsegildet.

- Det er med en særlig stolthed
Blandt de gæster, der var inviteret til rejsegilde med stand-up, pølser og fadøl på menuen, var blandt andre regionsrådspolitikerne fra Region Midt, regionens direktion, Aarhus Universitetshospitals ledelse og entreprenørerne fra byggepladsen.

Men dem der var allerflest af, var de håndværkere, som har arbejdet på byggepladsen det seneste års tid – deriblandt bygningsstruktør Karsten Hansen fra MT Højgaard:

-”Selvom jeg har prøvet det her mange gange før, så synes jeg, det er med en særlig stolthed, jeg står her i dag. Det har været hektisk, og der er blevet arbejdet hårdt for at nå hertil. Men det er et stykke kvalitetsbyggeri, der bliver lavet. Det ved man, når det, der laves, kun afviger få millimeter fra landmålernes optegninger," siger Karsten Hansen, som har været med til at lave råhus og betonstøbninger – og dermed er én af de håndværkere, som har været med til at støbe fundamentet til dagens rejsegilde.


Regionsrådsformand Bent Hansen (S) på talerstolen
ved DNU-rejsegildet.


Stand-up komikeren Thomas Warberg var dagens
festlige indslag.


Traditionen tro var der kogte pølser og fadøl til
gæsterne.

Se flere billeder på Instagram under brugernavnet DNUSupersygehus...