For et år siden stak Region Midtjylland og konsortiet Team KPC spaden i jorden til et nyt psykiatrisk center i Skejby. Fredag var der rejsegilde på byggeriet, der er det hidtil største OPP-projekt af sin art i Danmark.

Byggeriet af det nye psykiatriske center i Skejby brager derudaf. Fredag fejrede Team KPC og Region Midtjylland rejsegilde på det 50.000 kvadratmeter store byggeri – det blot et år efter første spadestik.

Psykiatrisk Center i Skejby udføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), og er det største OPP-projekt af sin art i Danmark hidtil. Konsortiet Team KPC, der består af KPC Herning A/S og pensions-selskabet PKA, står for byggeriet.

En begejstret 1. næstformand i Regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau, var med til at fejre fredagens rejsegilde og kunne samtidig glæde sig over, at psykiatrien formentlig flytter ind i de nye bygninger et halvt år tidligere end oprindeligt planlagt.

- Det er jo altid rart, når man til et rejsegilde kan sige, at byggeriet kører efter planen. Og det kan jeg her. Lige nu forventer vi, at byggeriet bliver afleveret i sommeren 2018. Det skyldes ikke mindst det konstruktive samarbejde med Team KPC, hvor både bygge- og brugerprocesser har været positive, fortæller han.

Fakta om byggeriet

Det nye psykiatriske center opføres i forbindelse med Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU og bliver dermed nærmeste nabo til den somatiske del af Aarhus Universitetshospital.

Byggeriet af Psykiatrisk Center i Skejby udføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor ansvaret for design, projektering, udførelse, drift og vedligehold af bygningerne, samt delvis finansiering, udbydes gennem én samlet kontrakt med en kontraktperiode på i alt 30 år.

  • Areal: 50.000 m2 fordelt på 10.000 m2 til retsmedicinsk afdeling og 40.000 m2 til børne- og voksenpsykiatrien. I alt 258 psykiatriske sengepladser og et psykiatrisk ambulatorium.
  • Byggeriet forventes færdigbygget medio 2018 og forventes taget i klinisk brug i januar 2019.
  • Anlægssum: 1,3 mia. kr.
  • Konsortium: Team KPC bestående af PKA (investor), KPC (opførelse) og Wikotec (drift og vedligehold)
  • Arkitekt: Arkitema
  • Rådgivende ingeniør: Grontmij
  • Bestiller: Region Midtjylland (Illustration: Arkitema Architects)