Hver tiende byggeriarbejder på byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Skejby er lærling. Og der er forsat brug for flere. Det viser en ny opgørelse.

Antallet af lære- og praktikpladser indenfor bygge- og anlægsområdet stiger fortsat på hospitalsbyggeriet i Skejby. I 2015 sad 66 lærlinge således bag maskinerne, og endnu flere ventes at komme til. Det betyder, at mere end hver 10. byggeriarbejder er lærling.

- Efterspørgslen på praktikpladser stiger, og det vil vi gerne imødekomme. Det er et socialt ansvar. Men det er også en måde at sikre fremtiden på. I de kommende år vil der være brug for flere håndværkere, så det er vigtigt, at vi bidrager til uddannelsen af fremtidens byggeriarbejdere, siger Frank Skriver Mikkelsen, der er projektdirektør på byggeriet af Det Nye Universitetshospital (DNU).

Fælles ansvar

Siden 2011 har Region Midtjylland stillet krav til entreprenører og underentreprenører om, at de skal have 3-6 procent lærlinge og praktikanter på regionens store byggepladser. Det har givet mere fokus på at inddrage lærlinge.  Det er særligt takket være denne indsats, at flere lærlinge er kommet til på DNU-byggeriet.

- Jeg ved, at flere af vores entreprenører hele tiden har været opmærksomme på at få lærlinge ind. Men den klausul, som regionen har lavet, understreger selvfølgelig, at det er et fælles ansvar, mener Frank Skriver Mikkelsen.

I 2015 er yderligere er der skrevet kontrakt med otte virksomheder, som indgår i klausulen om praktikpladser.

Om Det Nye Universitetshospital i Aarhus

  • Det Nye Universitetshospital (DNU) er danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri. Det bygges sammen med det eksisterende Aarhus Universitetshospital, Skejby, til et samlet hospitalskompleks. Hospitalet skal både fungere som universitetshospital, landsdelshospital og basishospital for borgerne i Region Midtjylland.
  • DNU bliver Danmarks største hospital og får en størrelse svarende til en dansk provinsby som fx Ribe. Med ca. 10.000 ansatte og mere end 4000 patienter dagligt, bliver det samtidig den største arbejdsplads i Aarhus Kommune.