Den sidste del af den 2,7 km lange ringvej omkring det nye Aarhus Universitetshospital i Skejby er nu færdig. Den nye ringvej, Palle Juul-Jensens Boulevard, åbner torsdag morgen.

Foto: Den nye ringvej ses tydeligt på et luftfoto af DNU

Fremover bliver det lettere at komme til og fra Aarhus Universitetshospital i Skejby. Flere års trafikale udfordringer på grund af omfattende vejarbejder er nu slut. Torsdag den 26. maj åbner nemlig den sidste del af hospitalets ringvej Palle Juul-Jensens Boulevard, så der fremover er hul igennem for bilister hele vejen rundt om hospitalet.

Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Gert Sørensen, glæder sig til at klippe snoren til den nye ringvej, som han forventer bliver til stor glæde for de mange, der dagligt færdes i området omkring hospitalet.

- Åbningen af ringvejen er tiltrængt efter flere års trafikproblemer. Nu bliver der bedre trafikale forhold i området, og det bliver nemmere at komme til og fra hospitalet i Skejby. De trafikale udfordringer har trukket store veksler på tålmodigheden, og jeg håber og regner med, at det nu er fortid med åbningen af den nye ringvej.

Rundstykker til de første på ringen

Vil man være en af de første på den nye asfalt, skal man lægge turen forbi krydset Carl Krebs’ Vej/Palle Juul-Jensens Boulevard kl. 7 torsdag morgen. Her klipper hospitalsdirektør Gert Sørensen nemlig snoren til den nye ringvej. Åbningen fejres med gratis rundstykker til de første bilister på ringen.

I første omgang er det kun bilisterne, der får gavn af den sluttede ringvej. Den sidste del af cykelringen omkring hospitalet er endnu ikke lavet. Det skyldes, at den først kan anlægges, når byggeriet af det nye psykiatriske center ved hospitalet er afsluttet i 2018. Cykelringen forventes klar til cyklisterne i 2019.