Hoffmann A/S har netop vundet totalentreprisen på byggeriet af Dansk Center for Partikelterapi ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Byggeriet forventes at gå i gang i marts 2016
.

Første spadestik er taget, anlægsarbejderne er i fuld gang og nu står det også klart, hvem der skal bygge Dansk Center for Partikelterapi.

Opgaven går til entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S, der samlet set præsterede det mest fordelagtige tilbud.  Tre entreprenørteams afgav tilbud, men det blev altså Hoffmann, der løb med kontrakten på det prestigefyldte byggeri.

Byggeriet forventes at gå i gang i marts 2016, og regionsrådsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen glæder sig over, at endnu en milepæl nu er nået.

- Valget af totalentreprenøren var den sidste brik, der skulle falde på plads. Nu kan vi for alvor komme i gang med at forme Dansk Center for Partikelterapi til gavn for kræftpatienter i hele landet. Vi glæder os meget, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Om Dansk Center for Partikelterapi

Dansk Center for Partikelterapi etableres ved siden af Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Centret vil rumme 9.500 kvadratmeter og være udstyret med en protonaccelerator, tre behandlingsrum, forskningsfaciliteter og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale. Dansk Center for Partikelterapi etableres i et nært samarbejde mellem Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og Region Midtjylland.

Den samlede etableringsudgift for Dansk Center for Partikelterapi er vurderet til ca. 800 mio. kr. Heraf udgør byggeriets andel ca. 373 mio. kroner. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 250 mio. kroner til protonanlæg. Totalentreprenør på byggeriet bliver Hoffmann, og Varian Medical Systems leverer udstyr til centret, der forventes at tage imod de første patienter i 2018.

Etableringen af centret indgår som en del af byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) med en selvstændig økonomi og projektorganisation, der refererer til ledelsen i DNU. Rollen som bygherrerådgiver varetages af NIRAS, der i forvejen er bygherreråd­giver på hele DNU-projektet.


Tidslinje Dansk Center for Partikelterapi

2011

Den daværende regering beslutter, at

Danmark skal have et partikelterapianlæg

 

2012

Et internationalt ekspertudvalg vælger Aarhus som hjemsted for det danske partikelterapianlæg

 

2013

Folketinget godkender, med Finansloven for 2014, at Region Midtjylland igangsætter projektet

 

2014

Varian Medical Systems vælges som leverandør af protonanlæg

 

2015 – maj

Første spadestik til Dansk Center for Partikelterapi

 

2015 – august

Hoffmann vælges som totalentreprenør på byggeriet

 

2016 – marts

Støbning af fundament til Dansk Center for Partikelterapi

 

2016

Udstyr til centret leveres

 

2017

Udstyret klargøres til patientbehandling

 

2018

Patientbehandlingen forventes at begynde


Flere oplysninger

Bent Hansen, Fmd. for Regionsrådet i Region Midtjylland
Tlf. : 78 41 00 10 / 40 31 37 07
Bent.hansen@rr.rm.dk

Frank Skriver Mikkelsen, Projektdirektør DNU
Tlf. : 78 46 98 00 / 30 12 65 09
frank.skriver.mikkelsen@dnu.rm.dk